Tus Noticias de La Safor

Almoines aprova demanar l'Alta Distinció de la Generalitat a Paco Muñoz

El passat ple municipal va aprovar la moció de Compromís per Almoines per demanar l'Alta Distinció de la Generalitat al cantautor Paco Muñoz.

EXPOSICIÓ DE MOTIUS:
L'extensa trajectòria de Paco Muñoz com a referent indiscutible de la lluita i el treball per la conservació i la dignificació de la nostra llengua i cultura l'han dut a convertir-se en una de les persones més estimades i respectades, a tots els nivells socials, arreu del nostre territori. Fou defensor a ultrança de les nostres llibertats i de la dignitat humana des dels temps en què fou vicari i capellà, quan la Dictadura ens els impedia, i treballà de valent per divulgar la cultura dels valencians i el retorn de la Democràcia amb una carrera com a cantant que el dugué a ser clau de volta del moviment de la Cançó, tant als escenaris com des de la seua productora, PM Produccions. Des d'ella, apostà decididament per promocionar grups culturals i artistes que han esdevingut i són ara mateix capdavanters de la nostra escena pròpia. L'aposta de Paco Muñoz per la música per a infants fou un revulsiu impagable que recuperà melodies i temes que ara són inoblidables per generacions de valencianes i valencians. I en la seua vessant per adults ha contribuït a la divulgació de textos poètics d'un gran nombre d'autores i autors propis. La lloança de la nostra terra, des de la reivindicació històrica i social, ha sigut un dels seus motius més repetits i valorats. Així, alguns dels seus temes, com ara "Que vos passa, valencians", "El vell Montgó" o "Serra de Mariola", han esdevingut autèntics himnes socials.
Ara mateix, quan va camí dels 80 anys, ha realitzat una exitosa gira de setze concerts i segueix empenyat en l'escriptura poètica, en la realització de llibres infantils i l'enregistrament de nous materials que caldrà sumar als més de 25 títols musicals propis, 12 dels quals estan dedicats al món dels infants, i diverses obres en col·laboració amb altres cantants valencians.
Ha sigut reconegut amb la Medalla d'Or de la vila de Bocairent (2008) i compta amb un ample seguit de reconeixements:
– Homenatge a les Trobades d'Escoles en Valencià de Quart de Poblet (2001) i de Sollana (2008).
– Premi Ovidi Montllor atorgat pel Bloc de Progrés Jaume I de l'Alcúdia (2001)
– Micalet d'Honor a València (2007),
– Premi de la Fundació Sant Jordi d'Escoltes Valencians (2007).
– Porrot d'Honor de les Lletres Valencianes (Silla, 2008).
– Premi Cartellera Túria, a la millor contribució musical (2008).
– Premi Ovidi a la trajectòria (2009)
– Guardó Arabista Ribera (2009).
– Homenatge dels centres públics de Carcaixent (2009).
– Premi Vicent Ventura (2010).
– Premi Lluís Carulla a l'actuació cívica (2011).
– Guardó d'Escola Valenciana a la trajectòria (2012).

Així mateix, és el padrí dels Gegants Reis Jueus d'Ontinyent (2006) i té un carrer amb el seu nom a Montserrat, dedicat per l'Ajuntament el 2006.

Per tot això,
PROPOSEM:
Que la Generalitat Valenciana considere la concessió de l'Alta Distinció de la Generalitat Valenciana a Francesc Muñoz i Martínez, Paco Muñoz, pels mèrits exposats, aquest 9 d'Octubre de 2018.
Siga remesa una còpia del present acord al President de la Generalitat Valenciana.
TNS
Almoines
Noticies Institucionals

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Copyright © 2015 TUS NOTICIAS DE LA SAFOR Copyright © 2015 GRUPOTN