Tus Noticias de La Safor

L’Iboga Summer Festival deixa un impacte econòmic de vora 1,5 milions d’euros a Tavernes

Iboga Summer Festival 2

L'Iboga Summer Festival ha conclòs la sisena edició superant totes les expectatives dels organitzadors. Més de 45.000 persones han passat pel complex del Festival per a gaudir de grups com Julian Marley, Fatoumata Diawara, Russkaja, The Skatalites, Club Des Belugas, Grison Beatbox o Kitty, Daisy & Lewis. Un ple absolut en els concerts que deixa un impacte econòmic en la ciutat de Tavernes de més d'un milió i mig d'euros, segons les xifres que fan servir l'organització del festival i l'Ajuntament de Tavernes.

Però, a banda de l'impacte econòmic del festival, l'Iboga ha generat més de 1.200 llocs de treball, dels quals 250 han estat llocs de treball directes generats per la mateixa organització de la fita musical.

"Els beneficis per a Tavernes i per a la platja en concret són indubtables", ha afirmat Josep Llàcer, regidor de Festivals de Tavernes. "Els comerços de la platja augmenten les vendes amb l'arribada de visitants, els vallers gaudim de concerts de primer nivell i d'una gran quantitat d'activitats per a grans i xiquets, i tot això sense registrar cap incident destacable durant els 5 dies de festival".

A més, el regidor de Festivals ha destacat la rellevància d'este tipus d'esdeveniments per a situar Tavernes de la Valldigna en el mapa del turisme. No debades, l'organització ha xifrat en un 20% l'assistència internacional al festival, i entorn d'un 60% el públic d'altres comunitats autònomes. A l'Iboga, en l'edició més internacional, hi ha vingut gent d'arreu del món, però també de tot l'Estat espanyol: Illes Balears, Canàries, Galícia, Madrid, Catalunya, Múrcia, etcètera.

"D'esta manera, milers de persones de fora de la Comunitat Valenciana han vingut a Tavernes, han conegut la seua riquesa turística i s'han convertit en ambaixadors tant nacionals com internacionals de l'oferta turística de la nostra ciutat", ha remarcat el regidor Josep Llàcer.

Millora en l'oferta i els serveis

Esta edició ha estat marcada per la millora de l'oferta i dels serveis que tant l'organització del festival com l'Ajuntament de Tavernes de la Valldigna han posat a disposició dels assistents.

Així, la sisena edició del festival ha ampliat les dutxes i els lavabos a disposició del públic, ha incrementat la superfície de la zona d'acampada, que ha arribat a allotjar 5000 visitants, i ha habilitat nous punts d'accés i taquilles per a evitar les aglomeracions en l'accés al recinte dels concerts. L'Ajuntament de Tavernes ha adequat els terrenys on s'ha instal·lat la zona d'acampada per a usar-los com a aparcament públic i ha ampliat també les zones d'estacionament en la platja per a acollir l'arribada massiva de visitants.

A més, respecte al programa de concerts i activitats, cal destacar la nova proposta d'esta sisena edició d'incloure l'Iboga Kids, activitats i concerts pensats per als més menuts perquè puguen passar-s'ho bé els 5 dies de festival. També cal destacar la gran quantitat d'activitats paral·leles ludicoformatives que s'han dut a terme dins del festival.

5 dies de festival sense incidents

Josep Llàcer ha posat en relleu el comportament cívic i la convivència entre el festival i la platja de Tavernes de la Valldigna. "S'han viscut 5 dies en un ambient fantàstic. Amb esta afluència de visitants, cal destacar que no s'ha produït cap incident remarcable".
"Després de 4 anys de rebre el festival Iboga a casa nostra, hem consolidat la col·laboració amb els organitzadors perquè l'Iboga siga un èxit i un atractiu turístic per a la platja, treballant sempre amb la rigorositat legal que necessita l'organització d'este tipus d'esdeveniments massius", ha conclòs el regidor.
TNS
Tavernes de la Valldigna
Noticies Institucionals

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Copyright © 2015 TUS NOTICIAS DE LA SAFOR Copyright © 2015 GRUPOTN