Tus Noticias de La Safor

Diferents càrrecs de Bloc-Compromís de les Comarques Centrals es reuneixen a Gandia per parlar de Municipalisme

Dinar gandia 3 agost 2018

El passat divendres 3 d'agost va tindre lloc a Gandia una reunió de treball de diversos membres de corporacions locals de les comarques centrals valencianes.

Un dels inspiradors de la mateixa, l'alcalde de Xeresa i president de la Mancomunitat de la Safor Tomàs Ferrandis declarava: "La finalitat d'aquesta reunió va ser repassar i preveure la nova situació en que poden trobar-se els ajuntaments, donat el retràs que està produint-se en els canvis del finançament autonòmic i de les administracions locals, i també i més particularment la necessitat d'una col·laboració més estreta i el rellançament pràctic de la idea de les comarques centrals valencianes."

Segons la constitució, al seu article 142 "Las haciendas locales deben disponer de los medios suficientes para el desempeño de las funciones que la ley atribuye a las corporacione repectivas y se nutriran fundamentalmente de tributos porpios y participacion en los del estado y de las comunidades autonòmicas".

Els reunits, entre els que estava a més del nomenat Tomàs Ferrandis, Aida Ginestar, regidora d'Alzira, Sergi Ferrús, alcalde de Pedreguer i Vicent Xavier Vila, regidor d'Ontinyent, coincidiren en que: "la crisi econòmica ha trastocat els últims anys la situació dels ajuntaments i ha dificultat enormement la capacitat d'acció als pressupostos, una situació que s'ha vist accentuada per la poca sensibilitat dels governs del PP envers la problemàtica de les corporacions locals els darrers anys.

Vicent Xavier Vila afirmava: "Les corporacions locals son el primer i més pròxim escaló administratiu que troben els ciutadans/es, i per eixe motiu millorar el seu funcionament i els serveis que es faciliten als veïns ha de ser la finalitat bàsica, fonamental. Per eixe motiu és irrenunciable exigir un sistema de finançament que facilite esta finalitat prioritària."

Per la seua banda Aida Ginestar assegurava que: "una de les incorporacions que s'ha de fer cada vegada més "normal" ha de ser una molt major transparència, no sols econòmica, que és fonamental, sinó també dels serveis que els veïns/es tenen a la seua disposició en l'administració local, i per altra part facilitar la participació de tots el ciutadans/es en les decisions més significatives del seu ajuntament, incloent una part ben significativa dels pressupostos".

Sergi Ferrús, alcalde de Pedreguer concloïa: "En estos moments segons informes que es barallaren en la reunió, aproximadament un 40% dels ingressos municipals arriben a les arques municipals per impostos propis, el més important dels quals es el IBI, seguit a distància per l'impost de plusvàlua, impost que disminuirà la seua capacitat recaptatòria de manera molt notable després de la sentència del tribunal constitucional al respecte del mateix."

A la reunió es va arribar per consens a la necessitat de treballar per potenciar la realitat de les comarques centrals valencianes, i com a primer pas aconseguir que es prioritze financerament la col·laboració supracomarcal per la creació d'accions conjuntes amb la finalitat d'abaratir els costos i millorar l'eficàcia i l'eficiència de determinats serveis locals.

Finalment es va acordar realitzar una reunió més organitzada i amb determinats informes tècnics una vegada entrada la tardor.
TNS
Safor
Politica

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Nuestro equipo

Copyright © 2015 TUS NOTICIAS DE LA SAFOR Copyright © 2015 GRUPOTN