Tus Noticias de La Safor

Banner UCV

Oberta la inscripció per a la 38 Universitat d’Estiu de Gandia

 AO 0908 copiuegLa 38 UEG tindrà lloc del 12 al 16 de juliol i recuperarà el format d'abans de la pandèmia: ampla programació de cursos i activitats obertes de vesprada i de nit. Tot i això, mantindrà algunes de les novetats introduïdes en l'edició passada: serà una edició gratuïta i tindrà un format híbrid. La inscripció als cursos ja està oberta

De nou ha estat presentada una nova edició de la Universitat d'Estiu de Gandia que, enguany, portarà per lema "Canvis, una mirada calidoscòpica". La presentació ha estat a càrrec del Vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla, la Directora d'UVgandia, Carme Meló, i l'Alcaldessa de Gandia, Diana Morant. Un acte que també ha comptat amb la presència del gerent de la Fundació General de la UV, Cristóbal Suria

Aquesta edició inclou un gran programa de cursos, tots de caràcter gratuït, així com una amplia oferta d'activitats obertes a la ciutadania i que se celebrarà a poqueta nit a la Casa de la Marquesa. El Vicerector Hermosilla ha destacat que aquesta és una edició especial "perquè suposa la recuperació d'una certa normalitat gràcies a l'esforç coral d'ambdues institucions". A més, ha destacat la resiliència acadèmica de la UEG "que s'ha adaptat a l'escenari marcat per la COVID19 introduint canvis que han arribat per a quedar-se: la gratuïtat dels cursos i el format híbrid de les classes". Per la seua banda, l'alcaldessa Diana Morant s'ha mostrat convençuda que aquesta edició es desenvoluparà amb plenes garanties tant de seguretat com de qualitat "demostrar-nos que la UEG és una de les grandíssimes aportacions que la Universitat de València fa a esta ciutat, que històricament ha sigut una ciutat universitària".

Aquest juliol, la UEG pretén reflexionar sobre la naturalesa i l'abast dels canvis produïts en l'últim any i mig a causa de la pandèmia de la COVID19. És per això que tots els cursos participaran persones expertes de distints àmbits per tal d'oferir una mirada calidoscòpica al món en que ens trobem i, sobre tot, al futur que ens espera.
La directora del Centre Internacional de Gandia ha sigut l'encarregada d'explicar el contingut acadèmic de l'edició que "es convertirà en un exercici d'anàlisi i, en cert sentit, en una contribució a la història que s'ha d'escriure a propòsit de tot el que ens ha portat aquesta pandèmia".

En aquest sentit la programació inclou 21 cursos i 1 taller que analitzaran entre altres temes els canvis, no sols climàtics, que afecten les ciutats i el món rural, sinó també la vigilància, el control ciutadà i de la sanitat, l'oci, el consum, el turisme, les relacions internacionals, l'educació, les cures, la relació entre espècies, els ecosistemes, el model alimentari, el treball, l'economia i les finances. A més tant Melo com, l'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, han volgut destacar la vessant feminista de la programació a través de cursos, com 'Claus de la comunicació no sexista per al nou milenni' o 'Propostes de canvi en economia des de la perspectiva de gènere: la economia feminista'. O el taller 'Un jardí hort ecofeminista: pensament i creació colaborativa'.

Tota la programació acadèmica es podrà seguir de forma presencial o en línia. Tots els cursos seran gratuïts. La inscripció cal formalitzar-la a la web de l'edició www.uv.es/ueg

ACTE INAUGURAL

Pel que respecta a l'acte inaugural, aquest sí tindrà format molt semblant al de l'any passat. L'acte tindrà lloc el dilluns 12 a les 12.30h al Palau Ducal de Gandia. La part institucional tindrà un caràcter presencial i comptarà amb la participació de Maria Vicenta Mestre, Rectora de la Universitat de València; Diana Morant, Alcaldessa de Gandia i Rubén Martínez Dalmau, Vicepresident Segon de la Generalitat Valenciana. Entre altres representants de la vida política, cultural i social de la comarca.

A continuació tindrà lloc la conferència inaugural a càrrec de Saskia Sassen que tindrà un format en línia i es podrà seguir pels canals de la Universitat de València. Sassen és sociòloga i economista estatunidenca coneguda per les seves anàlisis sobre globalització i migracions internacionals. Actualment és professora a la Universitat de Colúmbia i de la London School of Economics. Anteriorment ho havia estat a la Universitat de Chicago. El maig de 2013 fou guardonada amb el Premi Príncep d'Astúries de Ciències Socials.

La programació d'activitats obertes, programades tant a les 20h com a les 22.30h, serà presentada la setmana vinent, moment en que s'obriran, també, les inscripcions a aquestes activitats. En total seran 9 les activitats programades a partir de poqueta nit.

TNS
Gandia
Educació

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Copyright © 2015 TUS NOTICIAS DE LA SAFOR Copyright © 2015 GRUPOTN

Consola de Joomla! Debug

Sesión

Información de Perfil

Uso de Memoria

Registro Database