Tus Noticias de La Safor

Mavi Mestre rectora de la Universitat de València serà nomenada Filla Predilecta d'Oliva el proper 22 de setembre

MAvi Mestre web

El ple de l'Ajuntament d'Oliva va aprovar per unanimitat l'acord del nomenament de la rectora de la Universitat de València Mavi Mestre com "Filla predilècta d'Oliva", la primera dona que ostentarà aquest títol una vegada conclòs l'expedient instruït a aquest efecte. Ara quedarà ratificar-ho al setembre i dur a terme l'acte oficial en el qual es farà efectiu aquest nomenament en el saló de plens del consistori oliver i que serà el dia 22 de setembre segons va dir el regidor de cultura Julio Llorca. Se sumarà a la resta de "Fills Predilèctes" d'aquesta localitat de la Safor i que són l'historiador Antoni Mestre, a més dels ja morts Francisco Brines, Josep Climent i Vicente Parra-que va ser nomenat fill predilecte a títol pòstum, després de la seua defunció-. A hores d'ara es recullen adhesions al nomenament d'associacions, entitats i particulars.
En l'expedient instruït per la cap del servei d'arxius i biblioteques de l'Ajuntament d'Oliva María José Canet com a secretària pel decret d'alcaldia de 14 de març en el qual el regidor de cultura Julio Llorca va quedar designat com a instructor de l'esmentat expedient.
Que Maria Vicenta Mestre va nàixer a Oliva, i compte entre els seus títols amb els de catedràtica de Psicologia Bàsica a la Universitat de València; Llicenciada en Filosofia i Ciències de l'Educació, en les especialitats de Psicologia i Ciències de l'Educació. Va ser distingida amb el premi Extraordinari de Llicenciatura en Psicologia i amb el premi Nacional als millors becaris. Doctora en Psicologia, va obtindre també el premi Extraordinari de Doctorat.
Que en 2018 va ser triada Rectora de la Universitat de València (nomenada per Decret 41/2018, de 6 d'abril, del Consell de la Generalitat), sent la primera dona que accedeix a aqueix càrrec des de la Fundació de la Universitat en 1499. Ha sigut reelegida Rectora aquest mateix any (nomenada per Decret 25/2022, d'11 de març, del Consell de la Generalitat). Que la Dra. Mestre posseeix una àmplia experiència investigadora. És autora de vora 200 articles en revistes nacionals i internacionals, de 23 llibres i 50 capítols de llibres. Ha dirigit 20 tesis doctorals. També, ha sigut directora d'un grup d'investigació i investigadora principal de 34 projectes competitius, entre els quals cal destacar dos projectes PROMETEU amb la Universitat de Missouri (els EUA) i el CONICET de Buenos Aires, així com la direcció de la xarxa d'excel·lència ISIC 'Enfortiment personal, inclusió social i qualitat de vida, CVIFOR'. El seu objectiu va ser detectar factors de protecció i vulnerabilitat en menors i les seues famílies i intervindre en la infància i l'adolescència en risc de pobresa i/o exclusió social.
Els seus últims projectes d'investigació s'han centrat en 'Violència i victimització en l'adolescència: el rol dels valors' (Pla Nacional I+D+i, PSI2016-78242-R); i el Projecte PROMETEU sobre 'Competència socioemocional i personal com a prevenció de la conducta desadaptada". Que la seua dedicació científica i trajectòria investigadora ha sigut reconeguda amb sis sexennis d'investigació i un sexenni de transferència. Així mateix, és codirectora de la Càtedra Luis Amigó entre la Universitat de València i la Fundació Amigó per a la Intervenció psicosocial en menors en situació de risc. Compromesa amb la transformació de la universitat, en la seua trajectòria la Dra. Mestre ha conegut els diferents nivells de la carrera acadèmica, així com els principals àmbits de la gestió universitària sent, successivament, Secretària del Departament de Psicologia Bàsica (1986-1989), Vicedegana d'Infraestructures de la Facultat de Psicologia (2001-2002), (Primera) Degana de la Facultat de Psicologia
(2002-2006), Vicerectora d'Estudis (2006-2010), Vicerectora d'Ordenació Acadèmica i Professorat (2010-2015), i Vicerectora d'Ordenació Acadèmica, Professorat i Sostenibilitat (2015-2018). Que precisament, en la seua última etapa com a Vicerectora, sent responsable de la inclusió i la integració de persones amb discapacitat, la seua universitat ha rebut diferents reconeixements a nivell nacional com a Premis Solidaris Fundació ONCE i Telefónica Ability Awards. A més, la Universitat de València és la Universitat presencial amb més estudiants amb discapacitat. Que, d'altra banda, en l'àmbit nacional, ha sigut Secretària Executiva de la Comissió Sectorial de CRUE Assumptes Acadèmics i de la Comissió Sectorial de CRUE Sostenibilitat. Des de maig de 2019 presideix la Sectorial del Professorat de CRUE Universitats espanyoles i, durant 2021 ha presidit la Conferència de Rectors de les Universitats Públiques Valencianes (CRUPV). En el pla internacional, és actualment membre de l'Executiva de l'Associació Universitària Iberoamericana de Postgrau (AUIP).
Que a tot això s'afig que és Acadèmica de número de l'Acadèmia de Psicologia d'Espanya des de 2018. Aqueix mateix any va rebre el premi José Luis Pinillos de Psicofundació a l'Excel·lència i la Innovació en Psicologia en la categoria 'Psicòloga de l'any' que reconeix l'excel·lència en l'activitat professional i acadèmica de la Psicologia espanyola. Així mateix, ha sigut reconeguda amb la Distinció de la Generalitat Valenciana (Decret 160/2018, de 5 d'octubre), el premi al mèrit policial de la Unitat del Cos Nacional de Policia adscrita a la Comunitat Valenciana (Decret 189/2019, de 13 desembre, del Consell de la Generalitat Valenciana), el premi de la Federació de Dones Progressistes de la Comunitat Valenciana, l'Herrero Pastor de la Mancomunitat de Municipis de La Safor, el premi honorífic a la Trajectòria Cultural de Foment AIC de Gandia. També ha sigut reconeguda com una de les Top 100 Dones Líders a Espanya en la categoria Funció Pública, Institucional i Política del rànquing 2019 de Dones & Cia.. En definitiva, que la Dra. Mestre ha dedicat gran part de la seua vida en la investigació en matèria de psicologia, i a la transformació i millora de la Unversitat, sent actualment Rectora de la Universitat de València
TNS
Oliva
Noticies Institucionals

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Copyright © 2015 TUS NOTICIAS DE LA SAFOR Copyright © 2015 GRUPOTN

Consola de Joomla! Debug

Sesión

Información de Perfil

Uso de Memoria

Registro Database