Tus Noticias de La Safor

La Fundació Francisco Brines presenta el llibre “Elca. Feliz Vida”

Elca Feliz Vida FILEminimizer

Aquest dissabte 17 de setembre a les 12:00h se celebrarà l'acte de
presentació de llibre que recull la síntesi de l'univers del poeta d'Oliva
La Fundació Francisco Brines acull en la seua seu la presentació del llibre "Elca. Feliz Vida" en un acte que comptarà amb la presència del Sr. Toni Gaspar, President de la Diputació de València, Yolanda Balaguer, alcaldessa de l'Ajuntament d'Oliva, l'editor i periodista Juan Lagardera i el poeta Vicente Gallego.
La Diputació de València ha volgut rendir tribut a Francisco Brines amb una publicació que, sota el títol 'Elca. Feliz vida', recull treballs del poeta d'Oliva, així com articles dels poetes Carlos Marzal i Vicente Gallego i l'escriptor i periodista Fernando Delgado sobre la vida i l'obra de Brines com a referent literari. A més, l'obra compta amb fotografies preses pels artistes, Premi Nacional de Fotografia, Bleda i Rosa, que s'han endinsat en la finca Elca, rescatant els racons més especials de la que va ser casa de Brines.
Aquest tribut de la Diputació a Brines es va publicar al maig del present any, mesos després que el poeta valencià ens deixara. Aquest llibre es tracta d'un viatge que, prenent la casa del poeta com a referència, recorre el paisatge que va inspirar la seua manera de viure i, com no, la seua manera d'escriure. En paraules d'Àngels Gregori, directora executiva de la Fundació Francisco Brines, "es tracta d'un llibre que conté el testimoniatge poètic i humà de Brines i de tres dels seus grans amics: Fernando Delgado, Vicente Gallego i Carlos Marzal, que van compartir amb el poeta vivències importants de les seues vides i aprenentatges literaris". A més, inclou la mirada dels artistes Bleda i Rosa que han captat "l'essència de L'Elca des de diferents perspectives i des de la nuesa de la
naturalesa", afirma Gregori.
L'acte comptarà amb les intervencions del Sr. Toni Gaspar, President de la Diputació de València, de Yolanda Balaguer, alcaldessa de l'Ajuntament d'Oliva, el periodista i editor del llibre Juan Lagardera i del poeta Vicente Gallego. L'accés serà lliure i gratuït per al públic assistent.
La Fundació Francisco Brines és una entitat privada sense ànim de lucre que es gesta en 2018 per desig exprés i voluntat del seu fundador, Francisco Brines Bañó. Va ser en la primavera d'aqueix mateix any quan el poeta va sol·licitar suport a diverses persones amigues per a fer realitat la seua il·lusió. A la iniciativa es van sumar voluntats polítiques que van manifestar el seu interés en el projecte: els llavors president de la Generalitat, Ximo Puig, i l'ex alcalde d'Oliva, David González. El Patronat de la Fundació, triat pel propi Brines, té la responsabilitat de salvaguardar el patrimoni cultural i físic que constitueix el seu llegat, així com de promoure diferents manifestacions culturals relacionades amb la poesia i les arts plàstiques.
Finalment, Francisco Brines va poder materialitzar el desig de perpetuar el seu llegat poètic en L'Elca, a la qual va prestar tota la dedicació necessària en els últims vint-i-cinc anys per a convertir-la en el seu espai vital, envoltat dels seus llibres, així com d'una important col·lecció pictòrica que va anar adquirint amb entusiasme al llarg de la seua vida. Així doncs, va ser la seua voluntat que tot el que li havia acompanyat passara, algun dia, a ser compartit per tots aquells que sentiren interés o passió per la poesia
TNS
Oliva
Noticies Institucionals

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Copyright © 2015 TUS NOTICIAS DE LA SAFOR Copyright © 2015 GRUPOTN

Consola de Joomla! Debug

Sesión

Información de Perfil

Uso de Memoria

Registro Database