Tus Noticias de La Safor

La CFPA Serafí de Centelles és el primer centre d'adults de la Safor en participar en un projecte Erasmus+

Tutti Serafi Centelles

Aquesta setmana, l'equip docent ha rebut la visita de dos professores de Sardenya que col•laboraran en el projecte d'Internacionalització del centre

Maria Lucia i Raffaella, professores al "Centro provinciale di istruzioni per adulti di Nuoro", han visitat Oliva per a conèixer el funcionament de la CFPA i organitzar la visita de 15 alumnes italians per al proper mes de març

Oliva, 15 de setembre de 2022. El centre de FPA Serafí de Centelles ha iniciat el curs 2022/23 en el que ha estat seleccionat per participar en el programa Erasmus + de mobilitat de curta durada KA122-ADU.

Aquest curs, a més ha començat amb la visita de dos professores de Sardenya, Maria Lucia i Raffaella amb les que col•laborarà el centre de formació per a adults per desenvolupar el programa Erasmus + de la Comissió Europea i amb el que donen suport a estades de formació a l'estranger per al professorat, observacions en organitzacions d'educació d'adults i altres beques de mobilitat per a alumnat i professorat.

En la jornada d'ahir, les dos docents del "Centro provinciale di istruzioni per adulti di Nuoro" de Sardenya, han visitat la FPA Serafí de Centelles per a conèixer el funcionament del centre i organitzar la visita de 15 alumnes italians per al proper mes de març.

En aquesta visita han sigut rebudes per l'equip docent del centre formatiu oliver i per la vicealcaldessa de la ciutat, la també regidora d'Educació, Ana Morell, qui ha transmès a les professores italianes, la seva predisposició a fer d'aquest projecte educatiu el principi d'una col•laboració molt més estreta entre Sardenya i Oliva, entre dos ciutats i dos regions que tenen molt en comú i molt que descobrir l'una de l'altra, per a enriquir mútuament a la seva població adulta en formació", ha manifestat Morell en l'encontre amb Maria Lucia i Raffaella.

Aquest centre de Nuoro, serà on el director de la FPA Serafí de Centelles, Josep Berbegall, farà un "job shadowing", una observació de professionals en la regió italiana. I és que el "Centro provinciale di istruzioni per adulti di Nuoro" és un centre que realitza una labor social d'una enorme repercussió i transcendència ja que el funcionament d'aquesta institució està centralitzada a Nuoro, però tot el seu professorat es mou al voltant de la regió, allà on hi ha algú interessat, i així acosten l'educació bàsica als que més ho necessiten. Una màxima d'aquest Centre formatiu és que l'Educació de qualitat ha d'estar a l'abast de tothom.

Segons el director de la FPA, "si tot va bé, el curs 2023-24 enviarem també nosaltres alumnat a Sardenya. Les persones interessades en aconseguir el graduat en ESO, poden matricular-se al CFPA Serafí de Centelles, i ho podran fer amb flexibilitat horària, organització quadrimestral i aprenentatge basat en projectes. A més de poder viatjar per Europa de forma gratuïta amb el programa Erasmus+", ha indicat Berbegall.

El projecte proposat "Innovació educativa per millorar la inclusió de l'alumnat adult" ha obtingut una puntuació de qualitat de 95 punts sobre 100 i té com a objectius: millorar la inclusió educativa i social de l'alumnat, reduir el percentatge d'abandonament escolar i augmentar la participació i motivació de l'alumnat.

Segons una de les coordinadores del projecte educatiu i professora del centre, Marisa Mayans, "comencem, doncs, la internacionalització del CFPA Serafí de Centelles i ens convertim així en el primer centre de formació de persones adultes de la Safor que participa en un projecte Erasmus. Esperem que aquestes mobilitats siguen només les primeres de moltes més que vindran en els propers cursos i que inclouran mobilitats de l'alumnat del centre", ha declarat Mayans.
TNS
Oliva
Noticies Institucionals

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Copyright © 2015 TUS NOTICIAS DE LA SAFOR Copyright © 2015 GRUPOTN

Consola de Joomla! Debug

Sesión

Información de Perfil

Uso de Memoria

Registro Database