Tus Noticias de La Safor

L'Ajuntament d'Oliva firma un conveni amb l'IES Gregori Maians per dur unes parcel.les agrícoles

Conveni IES Gregori Maians Ajuntament Oliva 2022

L'alcaldessa Yolanda Balaguer i el director del centre IES Gregori Maians han signat un conveni de col•laboració per utilitzar part de la finca agrícola, propietat de l'ajuntament, per a continuar formant als seus alumnes dels cicles formatius de tècnic de Jardineria i Floristeria i de Producció Agroalimentària.

Aquest conveni es firma per primera vegada en el municipi i naix per la voluntat ferma del mateix centre educatiu i del regidor d'Agricultura Miquel Doménech, ambdues parts demandaven a la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport una línia educativa amb vessant agrícola al municipi, eminentment lligada al camp, i per intentar dotar-la d'una bona base en el temps per tindre una continuïtat de llarga durada en el municipi.

Aquest conveni permetrà als alumnes dels cursos de tècnic de Jardineria i Floristeria i tècnic de Producció Agroalimentària, continuar amb la formació en la parcel•la municipal, de la qual podran disposar de forma gratuïta i temporal, per a la seua utilització en el curs escolar 2022/2023.

La Delegació d'Agricultura vol aprofitar aquest espai per a dinamitzar i promocionar el sector agrari local, seguint les directrius del Pla Estratègic de Desenvolupament Agrari Sostenible 2022-2030 (PEDAS 2022-2030) aprovat pel Ple de l'Ajuntament en maig del 2022.

La cessió d'ús serà d'una parcel•la d'aproximadament una fanecada per al conreu d'espècies hortícoles, una fanecada per al conreu de cítrics i una fanecada per al conreu de fruiters de diferents espècies, i sempre en la modalitat de conreus ecològics amb l'objectiu de millorar la biodiversitat i estabilitat del medi, així com mantindre i augmentar la fertilitat dels sòls mitjançant tècniques ecològiques, com ara la rotació de conreus, associació i els policultius.

Cal destacar el bon fer, l'esforç i dedicació dels responsables d'aquests cicles formatius per continuar formant a tots els alumnes inscrits, per integrar-los, i poder donar-los una eixida laboral i econòmicament sostenible de futur.

"Aquest conveni es fa realitat després d'un temps d'esforç i molta constància de totes les parts implicades, i fixat amb una visió clara i de futur que se li vol donar al sector agrari en el municipi per part del departament, i que seguirem treballant projectes integradors i buscar el canvi de mentalitat i generacional que li fa falta al sector agrari." Ha comentat el regidor Doménech.

"Arribar a poder tindre aquest tipus de convenis doten al nostre sistema educatiu d'altres eixides laborals estables, en un sector debilitat i que devem recolzar-lo amb totes aquestes iniciatives per part dels ajuntaments, i que esperem que perduren en el temps i puguem gaudir de noves generacions per al sector agrari del nostre municipi." Ha afegit l'alcaldessa Balaguer.

"Aquest curs l'IES Gregori Maians enceta el Cicle Mitjà de Producció Agroecològica, i davant la necessitat d'uns terrenys on realitzar les pràctiques formatives, es firma aquest conveni amb l'ajuntament per cedir uns terrenys municipals on poder continuar aquesta formació reglada, i en el qual queden reflectides les condicions per un adequat procés formatiu per a tots els alumnes inscrits en el mateix curs." Afirma el director del centre educatiu.
TNS
Oliva
Noticies Institucionals

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Copyright © 2015 TUS NOTICIAS DE LA SAFOR Copyright © 2015 GRUPOTN

Consola de Joomla! Debug

Sesión

Información de Perfil

Uso de Memoria

Registro Database