Tus Noticias de La Safor

Els horts urbans d’Oliva «El Sequer» ja són una realitat

Horts Urbans Visita Miquel Domenech 16-01-23

El projecte desenvolupat des de la Regidoria d'Agricultura ofereix 36 parcel•les públiques per al cultiu i foment de l'agricultura sostenible i l'autoconsum de productes de la terra i de proximitat.

El nom «El Sequer» va ser escollit pel 50% de les i els participants de l'enquesta pública

Les persones interessades ja poden presentar els seus formularis de sol•licitut en l'Ajuntament d'Oliva.

«El projecte d'horts urbans municipals d'Oliva «El Sequer» ja és una realitat», així ho ha anunciat el regidor responsable del departament d'Agricultura Miquel Domenech després de publicar-se al Portal de Transparència de l'Ajuntament d'Oliva tota la informació pertinent per als usuaris interessant.

Els horts urbans municipals són considerats com una zona destinada a l'horticultura ecològica i agroecologia en els quals conjugar aspectes d'oci, formació i educació ambiental, en un marc regularitzat quant a l'ocupació de terrenys i a les tècniques de cultiu utilitzades. El projecte «El Sequer» disposa de 36 parcel•les d'ús públic, de les quals 31 seran per als veïns i veïnes i 5 per a les associacions del municipi interessades.

La creació d'aquest espai respon a la necessitat d'ordenar i estructurar espais agraris per a l'horticultura periurbana i donar-los una integració paisatgística i mediambiental dins del municipi i la zona que l'envolta. «Aquests horts s'han creat amb l'objectiu de fomentar l'agroecologia i l'horticultura ecològica entre la ciutadania d'Oliva, com a font d'aliments sans, com a possibilitat de desenvolupament d'un oci actiu, i com a mitjà per al coneixement i la transmissió de l'agricultura i la manera de vida rural i agrícola» ha declarat Miquel Domenech, regidor d'Agricultura. I ha afegit que, «gràcies als horts urbans es promouen espais de trobada veïnal i de desenvolupament comunitari potenciant el treball en comú, les relacions interpersonals I la cohesió social".

Aquesta realitat ha transcendit l'àmbit agrícola, i ha arribat als carrers de la ciutat, on l'agricultura urbana és una activitat cada vegada més atractiva per als seus habitants; dia a dia, més persones i associacions demanden l'accés a una parcel•la per al cultiu d'hortalisses i/o flors.

Segons el mateix departament d'Agricultura que dirigeix Miquel Domenech, diversos són els objectius que es pretenen assolir amb aquest projecte que avui ja és una realitat. Facilitar l'aprenentatge i l'accés de la població, especialment de les persones joves a les pràctiques agrícoles i fomentar l'agricultura ecològica, promoure bones pràctiques ambientals de cultiu, hàbits de vida saludables, crear un espai de convivència social i fomentar les relacions intergeneracionals i multiculturals. També impulsar un major coneixement i respecte per l'activitat agrària municipal, incentivar el caràcter educatiu del projecte i oferir a tota la ciutadania espais alternatius de lleure i oci on poder realitzar activitats físiques i mentals per millorar la seua qualitat de vida.

El projecte «El Sequer» pretén oferir una alternativa a tots els veïns i veïnes d'Oliva que vulguen realitzar el seu propi cultiu i per aquesta raó, se'ls apropa a tècniques tradicionals i més innovadores, a la nova tecnologia i a formació específica.

«Actualment la Comunitat Valenciana te el percentatge més baix de joves que es dediquen al camp de la Unió Europea, i això suposa un greuge important per a tot el sector i per a la supervivència de la nostra societat. És per això que creguem necessari sinó obligatori treballar per garantir un relleu generacional al camp i una bona base de formació per a les persones joves» ha declarat el regidor d'agricultura Miquel Domenech. «Aquest projecte suposarà un abans i un després en Oliva a l'espera de que, amb el temps, puga ampliar-se i servir de model per a altres poblacions» ha conclòs.

Altra novetat de «El Sequer» és el conveni de nova creació que s'ha signat amb l'Institut Gregori Maians d'Oliva per a que el Mòdul de Tècnic de Producció Agroecològica faça la formació complementaria als horts urbans. Per a això disposaran de tres fanecades per desenvolupar la seua activitat d'horticultura, citricultura i fruiters, generant així un espai de cohesió i convivència, encarregats del manteniment de l'espai, i apropant a l'alumnat la tradició agrícola del nostre territori.

Les bases reguladores, l'edicte del preu públic, l'ordenança reguladora, el formulari de sol•licitud o la declaració responsable es troben a disposició de tota la ciutadania al següent enllaç:
https://www.oliva.es/va/pagina/horts-urbans-municipals-el-sequer

TNs
Oliva
Noticies Institucionals

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Copyright © 2015 TUS NOTICIAS DE LA SAFOR Copyright © 2015 GRUPOTN

Consola de Joomla! Debug

Sesión

Información de Perfil

Uso de Memoria

Registro Database