Tus Noticias de La Safor

La Germandat de la Santa Creu de Gandia replega en Cartagena el Premi Nacional Pasos 2024 per la igualtat

Moment de la entregadelpremi a la Santa creu de Gandia FILEminimizer

Mig centenar de confrares de la Germandat de la Santíssima Creu de Gandia es van desplaçar dissabte passat 20 de gener a la ciutat de Cartagena per a recollir el XIX Premi Nacional Passos 2024 que els va atorgar l'Associació Dones Confrares de Cartagena, reconeixent en una gal·la homenatge la labor realitzada a favor de la integració femenina en la Setmana Santa.

La vesprada del dissabte 20 de gener la ciutat de Cartagena va acollir els diferents actes organitzats per l'Associació Dones Confrares de Cartagena per a homenatjar la Germandat de la Santíssima Creu de Gandia i fer-li lliurament de XIX Premi PASSOS 2024.
A prop d 50 confrares de la Germanor es van desplaçar fins a la ciutat murciana, juntament amb el President de la Junta Major de Germanors de la Setmana Santa de Gandia D. Emili Ripoll Gimeno i la Padrina de la Setmana Santa i Cambrera del Crist Ressuscitat 2024 Sra. Gloria Catalá, per a poder participar en una efemèride tan important.
Els actes van donar principi amb una Eucaristia d'Acció de Gràcies a l'església castrense de Santo Domingo en la qual va intervindre el cor de l'Agrupació del nostre Pare Jesús Nazareno, de la Confraria Maliciosa. L'actual Cambrera Dª Cristina Miñana, la Padrina de la Setmana Santa de Gandia 2024 Sra. Gloria Fernández, l'anterior Germà Major Sr. Salvador Frasquet i la directiva Sra. Paula Beltrán van col·laborar amb la comissió de litúrgia de la celebració.

En finalitzar els assistents es van dirigir a la Capella Maliciosa, que data de 1642, on el seu Germà Major va explicar les característiques més singulars de la Setmana Santa Cartagenera.

Seguidament es van fer lliurament d'uns exemplars del llibre de la Germandat de la Santíssima Cruz a la Sra. Directora General de Dona i Prevenció de la Violència de Gènere de la Regió de Múrcia Sra. Ana Belén Martínez Garrido, la Sra. Regidora de l'Àrea de Turisme Sra. Beatriz Sánchez de l'Àlber la Presidenta de la Junta de Confraries de la Setmana Santa de Cartagena Sra. Marién García Boj i a la Presidenta de l'Associació Dones de Cartagena Sra. María Victoria Botí Espinosa perquè quede part de la història de Germanor de la Santíssima Cruz i de la Setmana Santa de Gandia a la ciutat de Cartagena i el la Conselleria de Turisme de la Regió de Múrcia.

Posteriorment tots els assistents es van dirigir a la sala d'actes de la Fundació Mediterrani per a participar en la Gal·la Homenatge que des de l'Associació Dones Confrares de Cartagena havien preparat per a la Germandat de la Santíssima Creu de Gandia rep el premi Passos a Cartagena.

El dinové premi Passos el va recollir la Cambrera de la Germandat, Sra. Cristina Miñana, al costat del Germà Major de la Santíssima Creu, D, Carlos Costa, de mans de la presidenta de la Junta de Confraries de Cartagena, Sra. Marién García Boj. Els actes homenatge a aquest Germandat van comptar amb la presència de la Regidora de Turisme Sra. Beatríz Sánchez de l'Àlber, dels Germans Majors de les Confraries Maliciosa i del Socors, de la Nazarena Major 2023, Sra. Margarita García Segarra, i del procedent de l'Any del passat any, Sr. Francisco Ramón.

En el torn dels parlaments el Germà Major agraïa aquest premi amb aquestes paraules: "Hui és un dia molt especial per a la Germandat de la Santíssima Creu, doncs a les portes del seu 150 aniversari rep el XIX Premi Passos que atorga l'Associació Dones Confrares de Cartagena a nivell nacional.

En la nostra trajectòria com a Germanor, sempre hem buscat la unitat i la inclusió, recordant que cadascun de nosaltres, homes i dones, som part essencial d'aquest caminar conjunt cap a la fe i la devoció per la Santíssima Creu. La igualtat confrare no és només un ideal que perseguim, sinó un compromís que hem assumit amb convicció i determinació.

El premi reconeix a la Germandat per haver integrat a la dona com a confrare, és un tribut no sols al nostre present, sinó també als fonaments que es van establir fa quasi un segle i mig.

Aquest és un reconeixement a tota la Germanor de la Santíssima Cruz, però des d'ací agrair a les diferents Juntes Directives la seua labor realitzada, a totes les dones que formen i han format part d'aquesta associació, i han treballat incansablement per la Creu i a tots i cadascun dels membres de la Germanor, amb l'esforç i la dedicació de la qual han fet possible aquest assoliment. Cadascun d'ells ha contribuït de manera significativa a crear un ambient d'unitat i fraternitat en la nostra Associació".

En aquesta gala, en la qual l''Equip A' de l'Agrupació Musical Salzes va actuar en aquesta gala interpretant les melodies que acompanyen les processons cartageneras, l'Associació Dones Confrares de Cartagena va realitzar també un entranyable homenatge a tres excel·lents confrares cartageneros que, com a Germans Majors de les Confraries Maliciosa, del Socors i Califòrnia, han col·laborat i compartit en les inquietuds i activitats desenvolupades per aquesta associació al llarg dels seus vint anys d'història. Així a Sr. Domingo Andrés Bastida Martínez se li va dedicar un emotiu i afectuós record, i Sr. Manuel Martínez Guillén i Sr. Juan Calos de la Cerra Martínez van rebre el nomenament de 'Germans d'Honor' d'aquesta Associació.

Els actes van finalitzar amb una àgape en el Casino de Cartagena on els confrares de la Germanor de la Santíssima Cruz van poder donar a conéixer la Setmana Santa de Gandia fora de les seues fronteres i conéixer les singularitats de la Setmana Santa cartagenera.
TNS
Gandia
Setmana Santa

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Copyright © 2015 TUS NOTICIAS DE LA SAFOR Copyright © 2015 GRUPOTN

Consola de Joomla! Debug

Sesión

Información de Perfil

Uso de Memoria

Registro Database