Tus Noticias de La Safor

A la Safor, la Reforma Laboral suavitza la costa de gener per a l'ocupació segons la UGT

Raul Rosello

Segons les xifres publicades pel SERVEF, l'atur registrat el mes de gener del 2024 a la Safor, s'ha situat en 10686 persones, és a dir, 70 aturats més que el mes de desembre, amb un ascens mensual del 0'66%.

Per part seua, les dades anuals indiquen que tenim en aquest mes 955 aturats menys que el mateix mes del 2023 el que suposa una disminució de desocupació anual del 8'20%.

Quant a la contractació, s'han registrat 3339 contractes al gener 2024, la qual cosa ha suposat 90 contractes més que en el 2023 és a dir un 2'77% d'increment interanual. Per gèneres, 1424 han sigut a dones (42'65%) i 1915 a homes (57'35%). La contractació indefinida mensual és de 1545 contractes (un 0'52% menys que l'any passat) i la contractació temporal és de 1608 contractes el que significa un 46'27% en indefinits i la temporal un 48'16%. Els contractes han sigut tant en els temporals com en els indefinits, un 52'86% a jornada completa i un 47'14% a temps parcial.

Per a Raül Roselló, Secretari General Comarcal d'UGT-PV, "Les dades d'atur de gener mostren que la Reforma Laboral suavitza la costa de gener, característic de la fi del període nadalenc, amb un increment d'aturats molt més baix que històricament ocorria".

Però per a Roselló, cal destacar que "l'estadística de contractes continua mostrant signes d'estabilització, comportant-se concorde a la premissa de "menys contractes, però de major qualitat". Després de 2 anys de la Reforma Laboral, s'han signat menys contractes no obstant això, els indefinits ascendeixen sent un 46% de tota la contractació de gener.

De manera que moltes persones treballadores que abans encadenaven diversos contractes temporals en un mateix mes, ara tenen un contracte indefinit. Per això, que hi haja menys contractes no és un aspecte negatiu sinó un indicador que la reforma laboral està funcionant i permetent que les relacions entre treballador i empresa es desenvolupen en un marc de major estabilitat laboral de la qual es beneficien totes dues contraparts".

Per a UGT cal destacar que mesures com, la pujada del salari mínim interprofessional (SMI) i la reducció de la jornada laboral màxima (per a UGT hauria d'aconseguir les 35 hores setmanals al final de la legislatura), són necessàries i des del diàleg social acordar-les com a factors determinants per a combatre la pobresa salarial al mateix temps que seran també molt útils per a estimular la creació d'ocupació i la millora productiva de les empreses.
Finalment Roselló incideix que "la fortalesa de la contractació indefinida aconseguida ha de ser acompanyada amb unes millores en les garanties per a això és necessari que la indemnització per acomiadament adquirisca un caràcter dissuasiu i resarcitorio, recuperant també els salaris de tramitació. Això desplaçaria a l'acomiadament com l'última de les opcions possibles per a l'ocupador, fomentant altres alternatives com la formació i la reubicació que són moltes més beneficioses per a totes dues parts, ja que contribueixen a elevar la productivitat, redueixen costos i doten a la persona treballadora d'un extra de seguretat laboral".
TNS
Gandia
Noticies Institucionals

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Copyright © 2015 TUS NOTICIAS DE LA SAFOR Copyright © 2015 GRUPOTN

Consola de Joomla! Debug

Sesión

Información de Perfil

Uso de Memoria

Registro Database