Tus Noticias de La Safor

Sisena edició de la campanya "Porta una científica al meu col·le"

 AO 2641 copiaciencia

Sisena edició de la campanya "Porta una científica al meu col·le"
• Noves activitats organitzades pel Comitè d'Igualtat del Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València en el marc del Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència
• Fins al 28 de febrer es desenvoluparan les accions programades en més d'una desena de centres
Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència, el Comitè d'Igualtat del Campus
de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV) ha organitzat una nova edició de "Porta una científica al meu col·le". Aquesta campanya, que compta amb el suport de la Càtedra IVIO de la UPV, es desenvoluparà
durant tot el mes de febrer.
"La sisena edició de "Porto una científica al meu col·le" continuarà presencialment a les aules de catorze centres d'educació infantil, primària, secundària i batxillerat de la província de València i Alacant amb l'objectiu de
visibilitzar el treball de dones científiques per a acostar a l'estudiantat aquestes professions", ha declarat la tècnica del campus, Pilar Sánchez. Per a l'ocasió, s'han dissenyat xerrades, tallers, jocs... "Activitats divulgatives
i de sensibilització de la mà de dones que desenvolupen la seva activitat professional i acadèmica en l'àmbit de la ciència, la tecnologia, l'enginyeria i les matemàtiques".
Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència
El Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència va ser proclamat per l'Assemblea General de Nacions Unides l'any 2015, amb la finalitat d'aconseguir l'accés i la participació plena i equitativa en la ciència per a les dones i les nenes. "Segons l'Informe del Ministeri de Ciència i Innovació, Científiques en xifres 2023, en la
branca d'ensenyaments de Ciències hi ha una major representació de dones en carreres de salut, però molt baixa representació en la branca d'Enginyeria i Arquitectura, on tan sols una de cada quatre estudiants són dones", ha recordat Sánchez. En conseqüència, "les desigualtats de gènere en la distribució de dones i homes en l'educació universitària es mantenen".
Sisena edició de la campanya "Porto una científica al meu col·le"
Per això, són necessàries accions com les empreses pel Comitè d'Igualtat del Campus de Gandia de la UPV, en les quals participen investigadores, professores i tècniques per a visibilitzar el seu treball i fomentar les vocacions científiques i tecnològiques en nenes i adolescents. El programa d'aquest any de la campanya "Porto
una científica al meu col·le", iniciat dimarts passat, 6 de febrer, inclou:
-Dia a dia d'una dona científica (6 de febrer). CEIP Sant Francesc de Borja de Gandia. Impartit per Maite Sebastià.
-La màgia de la física (7 de febrer). CEIP Sant Pere Apòstol de l'Alqueria de la Comtessa. Impartit per Romina del Rei.
-Taller de botànica i química orgànica (7 de febrer). IES Ausiàs March de Gandia. Impartit per Isabel Martínez i Sagrari Torres.
-Què volem ser de major? Reflexions sobre la dona en la ciència (8 de febrer). CEIP Verge de la Font de Vilallonga. Impartit per Isabel Pérez.
-Acústica submarina (8 de febrer). IES Vall de la Safor de Vilallonga. Impartit per Isabel Pérez.
-Celebrant el 11F. Ciència divertida (12 de febrer). CEIP Sant Antoni de Pàdua de Xeresa. Impartit per Dt. José Canet.
-"Les noies som guerreres... i també científiques" (12 de febrer). IES Ramón Muntaner de Xirivella. Amb Pilar Sánchez, Inés Picazo i Teresa Rubio.
-Referents científics femenins (12 de febrer). CEIP Joan Martorell de Gandia. Impartit per Josepa Costa i Sagrari Torres.
-"Rita Levi Montalcini i els reptes científics del segle XXI" (13 de febrer). Biblioteca de Xirivella. Impartit per Pilar Sánchez i Teresa Rubio.
-"La comunicació dels mamífers marins i el soroll" (13 de febrer). IES María Ibars de Dénia. Impartit per Blanca Feliu.
-"La màgia de la física" (14 de febrer). CEIP La Murtera Ador-Palma de Gandia. Impartit per Romina del Rei.
-"La nostra ciència de cada dia" (15 de febrer). Col·legi Borja de Gandia. Impartit per Xelo Part i Amparo Girona.
-Què volem ser de major? Reflexions sobre la dona en la ciència (15 de febrer). CRA Alfauir-Ròtova. Impartit per Isabel Pérez.
-"Un entre un milió. Com s'investiga una malaltia rara" (28 de febrer). IES Gonzalo Anaya de Xirivella. Amb Pilar Sánchez i Teresa Rubio
TNS
Gandia
Educació

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Copyright © 2015 TUS NOTICIAS DE LA SAFOR Copyright © 2015 GRUPOTN

Consola de Joomla! Debug

Sesión

Información de Perfil

Uso de Memoria

Registro Database