Tus Noticias de La Safor

La Diputació de València impulsa un programa pilot per a lluitar contra la despoblació mobilitzant vivendes buides en municipis rurals

Jornades Noves Habitabilitats CDR la Safor

• L'àrea de Desenvolupament Rural i Despoblació de la institució provincial s'alia amb el Centre de Desenvolupament Rural (CDR) de La Safor per a celebrar quatre jornades tècniques a Alfauir, Ador, Rafelcofer i Potries

• L'acció s'emmarca en les ajudes a entitats no lucratives per a dinamitzar dels entorns rurals a nivell econòmic i social

Promoure l'arribada de residents a municipis en risc de despoblació. Eixe és l'objectiu del programa pilot que impulsa la Diputació de València en col•laboració amb el Centre de Desenvolupament Rural (CDR) de La Safor, i que començarà demà 9 de maig a Alfauir analitzant les polítiques d'accés a la vivenda en els xicotets municipis.

Es tracta de quatre sessions impulsades per l'àrea de Desenvolupament Rural i Despoblació de la Diputació, per a abordar la problemàtica de falta d'oferta de vivenda en xicotets municipis i assessorar les persones propietàries que estiguen disposades a acollir residents en estes localitats.

En dates posteriors a la primera jornada d'Alfauir, el Centre de Desenvolupament Rural de La Safor coordinarà altres jornades a Ador (16 de maig), Rafelcofer (23 de maig) i Potries (13 de juny); en un cicle que compta també amb la col•laboració dels ajuntaments d'Almisserà, Castellonet de la Conquesta i Rótova.

L'anàlisi de les polítiques d'accés a la vivenda d'estes sessions es realitzarà des de diferents punts de vista; des de l'arquitectura, la gestió pública o el dret fins a l'antropologia.

Així, el 16 de maig Ador acollirà una xarrada sobre el context legal de les noves habitabilitats rurals, estudiant opcions com la masoveria urbana, la qual suposa cedir una vivienda per a viure en ella a condició de rehabilitar-la, o el cas de la vivenda cooperativa.
La tercera jornada tindrà lloc el 23 de maig a Rafelcofer, amb un taller pràctic per a reflexionar sobre les experiències exposades en les anteriors sessions, i dissenyar un full de ruta amb propostes per a millorar l'accés a una vivenda digna, assequible i de qualitat.

La programació finalitzarà el 13 de juny a Potries, amb l'exposició de les principals conclusions del treball, incloent-hi la caracterització de les cases buides als pobles que han participat en el programa, les necessitats d'habitatge detectades, i les propostes i accions arreplegades en el Pla de Mobilització d'Immobles buits.

El departament de Desenvolupament Rural i Despoblament de la Diputació de València ha recolzat en la convocatòria 2023-24 un total de 10 projectes de dinamització socioeconòmica rural impulsats per organitzacions no lucratives, centrats en temàtiques com la vivenda rural, l'aprofitament de biomassa, l'acompanyament a persones majors, el foment de l'emprenedoria rural, l'associacionisme juvenil a municipis en despoblació, o el coneixement del territori.

El diputat de Medi Ambient de la Diputació de València i responsable de Desenvolupament Rural i Despoblació, Avelino Mascarell, ha destacat que "la hiperespecialització i el contacte diari amb la realitat amb els quals compten les associacions són clau per a canalitzar en l'administració iniciatives interessants per a la millora dels nostres pobles, i per això la Diputació ja té en tramitació una nova convocatòria d'ajudes per a entitats no lucratives, que tindrà una dotació total de 230.000 euros".

CDR la Safor, amb seu a Beniarjó, és una ONG d'acció social integrada en la confederació de centres de desenvolupament rural (Coceder), la qual inclou entre les seues finalitats el desenvolupament integral del medi rural, mitjançant iniciatives socials, educatives i culturals.

La xarxa estatal de centres Coceder està formada per 22 entitats, sent el centre de La Safor l'únic de la província de València; mentres que en la Comunitat Valenciana existixen també centres en els municipis castellonencs d'Albocàsser (CDR Alt Maestrat) i Castellnovo (CDR Palància-Millars).
TNS
Alfauir
Ador
Potries
Rafelcofer
Noticies Institucionals

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Copyright © 2015 TUS NOTICIAS DE LA SAFOR Copyright © 2015 GRUPOTN

Consola de Joomla! Debug

Sesión

Información de Perfil

Uso de Memoria

Registro Database